Algemene informatie padel

TC Hattem beschikt sinds oktober 2019 over 2 padelbanen.

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en is al jaren een van de grootste sporten in de Zuid-Europese landen. Padel is een racketsport met veel kenmerken van squash en tennis. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally‚Äôs. Doordat je tegen en via de wand kunt spelen, krijg je een extra element in het spel. De sport is erg laagdrempelig, snel aan te leren en geschikt voor alle leeftijden. Padel staat voor spektakel! Zowel spelers als toeschouwers genieten van deze actieve dynamische sport, die overigens het hele seizoen gespeeld kan worden.
Enthousiast geworden? Kom langs op de club en ervaar het zelf!
 
Als lid van TC Hattem kun je voordelig de padelbanen huren en gratis tennissen. De lidmaatschapstarieven vind je hier. Inschrijven kan bij 'Lid worden?'
 
Gratis tossen
Voor leden is het mogelijk om deel te nemen aan de toss (wordt vaak in het weekend georganiseerd), zie: https://www.tpchattem.nl/tosssss
 
Let op!
Het is ten strengste verboden om met een tennisracket en tennisballen op de padelbanen te spelen! Het glas kan beschadigen of zelfs breken door de impact van een tennisracket.
 
Uniek
Er is sprake van een unieke situatie: de banen zijn er gekomen dankzij de leden zelf. Middels giften en crowdfunding is het overgrote deel van de kosten door de leden bij elkaar gebracht. Bijna 20% van de leden heeft er financieel aan bijgedragen. Dit geeft aan, dat er een enorme betrokkenheid is bij padel en onze club.
 
 
Padelkooi
Padel wordt in een speciale kooi gespeeld met een afmeting van 10x20 meter en is omringt door glazen wanden. Daarnaast is er aan beide zijden 2 meter uitloop, die officieel meedoet bij het spel. Het gebruik van de wanden geeft het spel een extra dimensie, omdat de bal ook via de glazen wanden geslagen of ontvangen mag worden.
 
Padelracket
Padel wordt 2 tegen 2 gespeeld met een speciaal padelracket en een bal die erg lijkt op een tennisbal. Het padelracket is kleiner dan een tennisracket, heeft geen snaren en is gemaakt van fiberglas of carbon.
 
Snel te leren
Padel is erg makkelijk aan te leren. In de praktijk geldt dat de meeste mensen binnen een uur de eerste rally's kunnen spelen. Veel van de spelregels en de puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Hieronder zie je een filmpje, dat een indruk geeft van padel, maar de beste indruk krijg je natuurlijk door het een keer te komen spelen!
 
Informatie
Wil je meer informatie hebben? Stuur een mail naar [email protected].
 
 
Klink hier voor een kort filmpje, om een goed beeld te krijgen van padel.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

[email protected]

Tennis- en padelpark De Konijnenberg

Astraweg 7
8051 CJ Hattem